Hier kan tekst komen

info@tomorrow.nl
+31 88 35 35 123
img

HOE BEREIK JE IN 2023 DE DOELEN?

Eind van het fiscale- en kalenderjaar nadert. Hét moment om het afgelopen jaar door te nemen. Is de planning uitgekomen? Hebben wij onze doelstellingen gehaald? Zijn de verwachtingen waargemaakt?

Vaak wordt door het jaar heen vertrouwd op de gemaakte planning/doelstelling, en vaak is de constatering eind van  het jaar dat deze gedeeltelijk of niet zijn gehaald.

Hoe zorg je nou als onderneming dat je de gemaakte planning(en) en doelstellingen in 2023 zal kunnen behalen?

Daarvoor is het noodzakelijk dat er een plan is. Dat het ook daadwerkelijk kan of wordt uitgevoerd en dat het meetbaar is. Ook (en vooral) tussentijds. Hoe bereik je dat?

Dat kan bijvoorbeeld door werknemers deelgenoot te maken of mede-verantwoordelijk te maken van de planning en doelstelling of onderdelen daarvan. Zorg dat er vaste momenten zijn waarop getoetst kan worden of je nog op de goede weg bent.  Zorg dat er structuur is in de onderneming en voor de werknemers: structuur is een zekerheid waar je op terug kunt vallen. Zekerheid geeft de werknemer een basis om zijn/haar verantwoordelijkheden te kunnen ‘managen’. Ook wanneer planningen niet of niet helemaal gehaald (kunnen) worden. Zorg dat je als manager open staat voor kritiek of ‘tegenslag’ in het bereiken van de doelstellingen. Vertrouw de medewerkers met hun verantwoordelijkheden.

Als je een dergelijke ‘open-structuur’ aanbiedt, dan is het extra belangrijk om controle te houden. Doe dit openbaar en voor alle medewerkers helder en duidelijk, maar doé het! Immers als manager/ondernemer ben jij uiteindelijk verantwoordelijk voor de planning/doelstelling. Vertrouwen is goed, maar controleren is beter!

Constateer je dat in het bedrijf vaak doelen/planning niet of niet geheel gehaald worden of dat de ‘waan van de dag’ regeert? Ben je benieuwd hoe dat kan worden verbeterd? Ben je benieuwd naar hoeveel  winst er in jullie onderneming is te behalen? Maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak met Tomorrow: https://calendly.com/tomorrow-bedrijfsconsultants/gratis-kennismakingsgesprek

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.