Hier kan tekst komen

info@tomorrow.nl
+31 88 35 35 123
img

Hoe om te gaan met de inflatie en stijgende kosten?

4 tips voor ondernemingen hoe je kan omgaan met de inflatie en de daarmee stijgende kosten.

Wij hebben nog nooit eerder een dergelijke hoge inflatie meegemaakt als de inflatie van 2022. Dat verhoogt de kosten voor het bedrijf die, op een of andere wijze, moeten worden opgevangen. Daarnaast hebben bedrijven te maken met sterk stijgende loonkosten die enerzijds worden veroorzaakt door de inflatie en anderzijds de krapte op de arbeidsmarkt.

Tomorrow geeft 4 handige tips waarmee bedrijven deze periode door kunnen komen:

Tip 1: Verhoog de prijzen

In tijden van inflatie is deze optie de eerste en, op het eerste gezicht, de meest makkelijke. Je moet wel opletten of je deze optie hebt in de overeenkomst met jouw klanten of in de algemene voorwaarden. Daarnaast is het heel belangrijk om te communiceren. Wees eerlijk en overzichtelijk. Vertel jouw klanten waarom je de prijzen moet aanpassen. Als je klant voelt dat hij ondanks de prijsstijging een eerlijke prijs betaald, zal hij dat eerder accepteren.

Tip 2: Bespaar

De meest eenvoudige is besparen. Immers iedere euro die je minder kosten maakt is directe winst! Op welke kostenposten kan je eenvoudig besparen:

  • Kritisch kijken naar alle uitgaven en vooral de uitgaven die relatief klein zijn: daar is men doorgaans minder ‘scherp’ op;
  • Efficiënter werken door in te kopen bij goedkopere leveranciers of tijdelijke contracten met medewerkers niet te verlengen of samen te werken met andere ondernemers;
  • Verduurzamen levert direct besparingen op ondanks dat dit vaak gepaard gaat met investeringen, maar deze zijn momenteel ‘eenvoudiger’ te financieren bij de bank (eventueel in combinatie met overheidsregelingen).

Tip 3: Maak keuzes

Kijk welke keuzes je in jouw bedrijfsvoering, relatief, eenvoudig kunt doorvoeren. Bijvoorbeeld:

  • Kortingen bieden voor snelle of directe betalers
  • Klanten vooruit laten betalen
  • Klanten laten aanbetalen
  • Focus op meer rendement/omzet per klant door hogere klanttevredenheid
  • Producten met een lage marge uit het assortiment te halen

Tip 4: Gebruik een overheidsregeling

Door de inflatie worden diverse mogelijkheden aan ondernemingen geboden zoals bijvoorbeeld de TEK (Tegemoetkoming Energiekosten) of diverse toeslagen die via het Gemeenteloket beschikbaar worden gesteld.

Hulp:

Hebben jullie het te druk om ook aandacht te schenken aan deze belangrijke tips, laat je dan helpen en neem vrijblijvend contact op met ons bedrijfskundig en financieeladvies en plan vandaag nog een gratis eerste afspraak in: https://calendly.com/tomorrow-bedrijfsconsultants  

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.